bericht van het land en pakketsamenstelling week 7

Op de foto zie je een roodborstje dat net opvliegt.

Als het gesneeuwd heeft is het altijd leuk om naar de sporen te gaan kijken in de tuin, een handige en effectieve manier om te weten of er gaten in de heining zitten. En die zitten er! Het wemelde van de konijnensporen. Maar nu weten we wáár de gaten zitten, dus kunnen we repareren. Er waren ook reeënsporen, in de diepe sneeuw leken het wel afdrukken van elandhoeven, zo groot. Maar ik neem toch aan dat die hier niet voorkomen. Voor de grap riep ik “wie wil er op de foto voor het bericht van het land” en toen kwam dit roodborstje aangevlogen, altijd graag bij de mensen. En ik heb meerdere hele mooie foto’s kunnen maken! Hij kwam steeds dichterbij.

De winter is weer voorbij. Het was een heerlijke ervaring, toch altijd weer een wonder die sneeuw en ook om over het water de scheren, want dat is het toch eigenlijk als je schaatst. De natuur voelt dan zo krachtig, alsof ze samenbalt.

We kopen witlof in direct bij de teler in het dorpje Zeeland, bij De Zonnenberg. We hebben dit keer klasse 2. Dat betekent vooral dat de kropjes losser zijn. Deze witlof is goedkoper en verder is hij net zo vers en lekker als klasse 1.

Aardpeer is weer zo’n vreemde eend in de bijt. Een bijzonder smakelijk knolletje wat vooral in wokschotels en soepen heel goed tot z’n recht komt. De smaak is nogal uitgesproken, notig, niet iedereen houd er van om er een hele maaltijd van te eten. Daarom is een klein beetje in de soep of schotel zo lekker, een hele bijzondere smaakmaker, probeer maar!

Wij hebben gister palmkool stamppot gegeten, zo is ie ook heerlijk en lijkt hij toch veel op boerenkool, wel sneller gaar.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: rode kool, witlof, waspeen, uien, andijvie, aardpeer,
2 Persoons: rode kool, witlof, waspeen, uien, andijvie, aardpeer, fruit,
Gezinspakket : rode kool, witlof, waspeen, bieten, andijvie, aardpeer,
Uitbreiding label: bleekselderij, gember,
Fruit: elstar, Topaz, concorde, mandarijnen, grapefruit,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading