bericht van het land en pakketsamenstelling week 7

Beste abonnee,

Op de foto zie je Pieter en Kim veldsla snijden, vorige week. Er staat nog een behoorlijk veldje dat we nog even laten groeien. Winterpostelein staat buiten en daar is nu voldoende van om in het pakket te doen, een lekker vers blaadje voor in de sla.

We zijn aan het voorbereiden voor het nieuwe seizoen. De tuinbonen zijn in die gele bakken in de kas gezaaid en hopen we uit te kunnen planten over enkele weken.

Bodem

Verder bezinnen we ons hoe we de bodem nog verder kunnen verbeteren. Het humus gehalte is de afgelopen jaren gestegen, dat is een heel goed teken. Bij gangbare teelt daalt deze en dat is heel slecht voor je bodemvruchtbaarheid. We verdiepen ons in nieuwe methoden. De stroken met struiken en kruiden die we vorige winter hebben geplant brengen al veel meer diversiteit. Nu willen we de bodem waar de groente geteeld wordt ook veel meer bedekt houden en nog veel meer zogenaamde groenbemesters gaan telen, gewassen die worden gezaaid om de bodem mee te verrijken. Het plantenmateriaal wat dat oplevert brengen we in de bodem. Daarmee willen we het humus gehalte nog verder omhoog brengen. Het voordeel daarvan is dat je bodem veel beter water en voedingsstoffen op kan slaan en de planten gedijen er veel beter omdat de voedingsstoffen beter beschikbaar zijn en omdat er veel meer leven in de bodem zit, leven zoals bacteriën en schimmels. De plant werkt met deze organismen samen in het wortelgebied en is daardoor beschermt tegen schadelijke bacteriën schimmels en insecten ed. Dit zijn de nieuwste inzichten over wat er in de bodem gebeurt. En er valt nog veel meer te ontdekken! We lopen met de spade door het land en graven de wortels op om te zien wat er gebeurt. We zullen daar zeker nog vaker verslag van doen!

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: waspeen, winterpostelein, prei, courgette, zuurkool
2 Persoons: bietjes, winterpostelein, prei, courgette, zuurkool, paksoi,
Gezinspakket : waspeen, winterpostelein, prei, courgette, zuurkool, paksoi, ,
Uitbreiding label: champignons, tuinkers,
Fruit: pinova  Topaz, mandarijnen, peren, grapefruit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading