Bericht van het land en pakketsamenstelling week 9

Lieve abonnee,

Deze ochtend oogsten we de veldsla in de kas, heerlijk droog, onder het genot van de tegen het zeil aan kletterende regen. De een vond het op mijn raindrum lijken, de ander zwijmelde even weg in de richting van Midden-Frankrijk waar hij tijdens een regenbui vrolijk in de voortent verbleef. Ja, we aanvaarden maar gewoon wat er komt. Maar! Al schrijvend, zie ik een waterig zonnetje heel hard haar best doen om er doorheen te komen. Dat belooft veel goeds.

In dit jaargetijde schijn je de aarde heel goed te kunnen ruiken. Maar waar ruikt het dan precies naar? Wij ervaarden het meest de geur van rode biet. En nee, er heeft daar nooit biet gestaan. Misschien is het leuk om zelf eens ter aarde te storten en te ruiken wat er te ruiken valt…?

Ondertussen op de Guit:
Julia heeft het op haar heupen en wil alles grondig schoon! Dat betekent met een hogedrukspuit eerst alles nóg viezer maken. Maar het resultaat. Pfoe, petje af. Marieke staat ondertussen de vlierbloesem te knippen voor de thee, terwijl Sjraar weer eens ijverig de piepers portioneert. Beiden tevreden en volledig in hun element. Lisa, ook van de partij, hangt alle tassen vandaag klaar. Ook Pieter heeft het in zijn bol. Zagen! Doe ik ook nog iets? Jazeker! Ik bereid morgen voor, houd de schaduw van de boom ondertussen  vast, maak een foto en schrijf vrolijk de nieuwsbrief.

 

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: bloemkool, wortels, knolselderij, zuurkool, veldsla
2 persoonspakket: bloemkool, wortels, knolselderij, zuurkool, veldsla, aubergine
Gezinspakket: bloemkool, wortels, knolselderij, koolrabi, veldsla/winterpostelein, aubergine
Uitbreiding label: kastanjechampignons, avocado
Fruit: Elstar/Natyra, Doyenne de comice/Conference, Grapefruit, Kiwi

Rest mij nog te zeggen, dank voor jullie leestijd, wees welkom (op zaterdag 9:30-14u) in de winkel en een mooie avond.

Groet,
Dave & Team Guit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading