Bericht van het land en pakketsamenstelling week10

Beste abonnee

 

Dit zijn de bloeiende honingbessen, in mei kunnen we al vruchtjes verwachten! Ze zijn wel erg klein dus het zijn geen grote hoeveelheden, maar wel lekker om van snoepen. En misschien genoeg om in de pakketten te doen, want de planten hebben zich prachtig ontwikkeld dus er komen heel veel vruchtjes aan.

We hebben vandaag wortels gezaaid, het is spannend hoe de gewassen zich gaan ontwikkelen dit seizoen na het water dat op het land stond. Vooral de stukken waar geen groenbemester stond zie je dat de grond is ingeklonken en dichtgeslagen. Hopelijk kan een goede grondbewerking de bodem weer herstellen.

Pieter en ik maakte vorige maand een bijzondere reis naar Kaapverdië. Het eiland Santiago. We kregen de vraag mee te denken bij de ontwikkeling van een project met een groep boeren die graag biologisch willen werken.  In een ver verleden werkten we in Costa Rica in de vochtige tropen en dat blijft toch altijd een beetje trekken. Een mooie aanleiding dus om eens te gaan kijken in Kaapverdië. De omstandigheden zijn daar veel moeilijker als hier. Het grondwater verzilt langzaam terwijl de boeren volledig afhankelijk zijn van grondwater omdat het heel weinig regent. Er kan door irrigatie en het warme weer maar liefst 3x per jaar geoogst worden! Daar kunnen wij alleen maar van dromen! Wel een mooie leemhoudende zandgrond maar heel weinig humusvorming. Een bevlogen groep mensen,    bijvoorbeeld een advocaat die boer wil worden omdat hij daar het belang van inziet. En een Rastafari die zijn eigen voedsel wil verbouwen. Hele mooie ontmoetingen, bevlogen mensen die in hun eigen land een toekomst willen en niet zoals de meesten proberen weg te komen.

Op de foto Lucidio op zijn kolenveld

 

Groeten van Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: witlof, bietjes, rode kool, broccoli, veldsla
2 persoonspakket: witlof, prei, rode kool, broccoli, veldsla, spitskool
Gezinspakket: witlof, bietjes, rode kool, broccoli, veldsla/winterpostelein, spitskool
Uitbreiding label: sjalotten, bleekselderij
Fruit: Elstar/Natyra, Conference, mandarijnen, Bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading