Bericht van het land en pakketsamestelling week 50

Beste abonnee, hier is een vrijwilliger heel geduldig alle zakjes aan het vouwen zodat ze weer gebruikt kunnen worden. Wekelijks komen er veel zakjes terug  die we kunnen hergebruiken, dat is heel mooi. Er zitten wel vaak zakjes tussen die opgepropt of gescheurd zijn, die kun je beter thuis weggooien. Dat is afval. Op de foto zie je onder op de plank de ingeleverde zakjes en op de bovenste plank zie je hoe we ze weer kunnen hergebruiken. Dus als jullie ons willen helpen heel graag! Je hoeft alleen maar de zakjes netjes in te leveren. Heel makkelijk dus.

Deze week zitten de allerlaatste groenlof in het pakket en morgen oogsten we de allerlaatste groene kooltjes-tjes want ze zijn heel klein. Ze zijn helaas niet groter geworden, maar we willen ze ook niet weggooien, dus ze zitten er voor een klein prijsje in. Toch heel lekker. Het najaar is relatief koud geweest. Prei, veldsla en groene kool groeien nauwelijks. Daardoor hebben we geen veldsla. En de winterpostelein is voor de 2e keer doorzeeft van de slakjes. We snijden morgen het beste deel en kopen bij de Es wat we tekort komen. Erg jammer dat we zoveel moeten weggooien. We laten het doek eraf na het snijden, hopelijk eten de Indische loopeenden de slakjes, hoewel ik begrijp dat ze vooral grote slakken eten. we  zullen het zien. De spruiten komen van De Wenteling en van de groothandel. Prei is van onszelf.

De kwaliteit van de aardappelen is helaas niet altijd even goed, er zitten soms bruine plekken in. Omdat we dat niet kunnen zien kunnen we ze niet uitsorteren, daarom doen we 100 gram meer in de zakjes om het verlies te compenseren.

groeten Pieter en Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: pastinaak, andijvie/winterpostelein, spruiten, prei, zuurkool
2 persoonspakket: groene kool, winterpostelein, spruiten, prei, zuurkool, knolselderij
Gezinspakket: waspeen, andijvie/groenlof,  spruiten, prei, zuurkool, knolselderij
Uitbreiding label: paprika , knoflook
Fruit: elstar /santana, peren, mandarijnen, bananen

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading