Bericht van het land en pakketsamestelling week 7

Nieuwe aanplant

Deze week beginnen we met het inplanten van de hagen in de tuin vol met planten die de biodiversiteit enorm gaan vergroten en voedsel en thuis zijn voor vele insecten en vogels. Een fantastische aanvulling op de huidige opzet van onze groentetuin. Een feest om straks door te wandelen. Veel bloemen en kruiden en kleinfruit. een paradijsje! Een genot om in te vertoeven voor plant dier en mens. Het geheel zal gezonder en evenwichtiger worden, een stabiel mini-ecosysteem. Daar gaan we voor! Een greep uit de gewassen: kruisbessen en rode bessen, lavendel, Tijm en munt, smeerwortel, zonnebloemen, duizendblad, ganzebloem, luzerne. zwarte bes honingbes en wat lage struiken.

Uiteraard nodigen we jullie deze zomer uit om alles te laten zien, het duurt uiteraard nog even voor de hagen  tot volle wasdom zijn.

deze week witte kool in het pakket, een zeet veelzijdige wintergroente, een heel gezond. in alle wokschotels heerlijk. Hieronder een witte koolsalade. Op onze site staan meer recepten.

Heb je nog palmkool liggen? Maak een sappige stoofschotel met koriander en wortel. een uitzonderlijk smakelijke koolgroente! Of zoals de Italianen het doen met tijm en olijven en wat tomaten (puree).

1 Persoons: veldsla, wortels, paksoi, broccoli, zoete bataat,
2 Persoons: tauge, wortels, paksoi, broccoli, zoete bataat, witte kool,
Gezinspakket : waterkers, wortels, paksoi, broccoli, zoete bataat, witte kool,
Uitbreiding label: champignons, rammenas,
Fruit: elstar, Topaz, bananen, peren, mandarijnen, mango,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading