Bericht van het land & pakketsamenstelling

Beste abonnee,

De állereerste oogst van het jaar lag afgelopen zaterdag reeds in onze winkel.  Dit is altijd een erg mooi moment, een moment van trots, een moment waar we hier op de tuinderij tijden naar uit hebben gekeken. Een aftrap van een overvloedig oogstseizoen. Maar waar geoogst wordt, wordt ook gepland (zie foto).  Met deze plantmachine planten we de perspotjes in de volle grond. De planters zetten de potjes op een mini lopende band en de machine laat vervolgens het plantje vallen op de vooraf ingestelde afstand. Het is een precisiewerkje, maar heel leuk om te doen. Iedereen geniet, zichtbaar, met volle teugen.

De raapstelen en de paksoi komen uit de onze kas. De raapstelen zijn van een zaadje in slechts 3 weken (!) uitgegroeid tot een oogstrijp gewas. Dit is natuurlijk te danken aan al die zonneschijn. Ook de raapsteel is een ontzettend gezonde groente. Zélfs omega 3 vetzuren.

Deze week heeft vindt iedereen courgette in de groentetas. En paar leukigheidjes over de courgette:
* ze worden geoogst als ze nog niet rijp zijn * courgettes bevatten veel meer vitamines en mineralen dan familielid de komkommer * het woord courgette is een verkleinwoord van ‘courge’ wat in het Frans pompoen betekent.

Een hele fijne (vakantie)week gewenst!
Groetjes team De Guit

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: courgette, paksoi, broccoli, aardpeer, sla
2 persoonspakket: courgette, paksoi/rucola, broccoli, koolrabi, sla, bleekselderij
Gezinspakket: courgette, waspeen, broccoli, koolrabi, rucola, bleekselderij
Uitbreiding label: kastanjechampignons, raapsteel
Fruit: elstar /idaret, grapefruit, mandarijnen, bananen

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading