bericht van het land, pakketsamenstelling week 11.

Beste abonnee,

Op de foto zie je hoe de prei er bij ligt nadat het heeft geregend. Het blijft nog een dag staan maar gelukkig trekt het water dan weer weg. Het is dus een heel klein stukje van de tuin waar water staat. De grond ligt er iets lager en dat wordt versterkt als er water blijft staan, de grond klinkt in. Deze zomer kijken we wat we er aan kunnen doen, een luchtige bodem kan enorm veel water herbergen. Er hoeft helemaal geen water te blijven staan. Je ziet het op heel veel akkers, daaraan zie je hoe we met onze bodems omgaan. Een luchtige bodem bereik je door altijd gewas te hebben staan: doorworteling. Dan is er ook veel bodemleven, die willen lucht en voeding van planten, organisch materiaal. En het bodemleven (dat zijn miljoenen beestjes, micro organismen en schimmels) zorgt dat de bodem ook luchtig blijft. Het gaat er dus om dat je die voed. En zij voeden dan de planten!

Wat je ook op de foto ziet is de raapsteel. Die is aan het kiemen onder het doek, de witte streep die je ziet . Links daarvan is een boomstrook met fruit en kruiden, verder links een groenbemester. Daar staat gelukkig wel gewas en je ziet (als je dichtbij staat) dat het water daar geen enkel probleem is. In de verte zie je de bijenstal, dat gebogen dak. Daar staan onze bijen.

Het zou goed kunnen dat we dit voorjaar jullie nog heel hard nodig hebben met planten. Deze week krijgen we al een grote hoeveelheid plantgoed binnen. En we kunnen het land niet op met de trekker. We moeten het land met de hand plantklaar leggen en met de hand alle plantjes planten. Dus daar kunnen we een mooi plantfeest van maken. Je hoort nog van ons!

Voor de variatie spinazie uit Italiƫ in het pakket, mmm. Onze eigen spinazie hopen we binnenkort te planten.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: winterpeen, pompoen, broccoli, veldsla, spinazie
2 Persoons: broccoli, pompoen, prei, veldsla, spinazie, rode kool,
Gezinspakket : winterpeen, broccoli, prei, veldsla, spinazie, koolrabi
Uitbreiding label: tomaten, koolrabi,
Fruit: elstar Topaz, conference, mandarijnen, avokado

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading