Bericht van het Land + Pakketsamenstelling week 35

Beste abonnee,

Voelbaar gaat augustus nu toch echt richting september. De klimatologische herfst gaat dan ook bijna van start. De dagen worden korter, de ochtenden lekker vochtig. Het zijn voor velen de laatste vakantiedagen van het jaar. Helemaal weer opgeladen, ogenschijnlijk een frisse nieuwe start, opnieuw, beweging en veranderlijkheid. Vooral dit laatste woord blijft bij me hangen. De dankbaarheid die achter het besef dat alles continue verandert, is prachtig. Omdat niets blijvend is, heeft het geen kans vast te grijpen. In de gewassen zie je dit steeds terugkomen. Door goed te observeren zie je elke minuscule verandering.

Vorige week hebben we een sterk naar knoflook ruikend goedje zachtjes over onze preiplanten verneveld. Dit is speciaal om de verspreiding van de mineervlieg te voorkomen. Dit vliegje heeft bij ons nog geen natuurlijke vijanden.

Op de foto:
Waar eerst beregend wordt, moet vervolgens geschoffeld worden..

Hard wordt er deze dagen gewerkt om de oogst van het land te halen en vervolgens de pracht-tassen voor jullie te mogen vullen. Het blijft een dankbare taak!

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: andijvie, bospeen, sla, paksoi, tomaten
2 persoonspakket: courgette, venkel, sla, chinese kool/spitskool, sperziebonen, pompoen
Gezinspakket: andijvie, venkel, paksoi, chinese kool/spitskool, bosbiet, pompoen, tomaten
Uitbreiding label: bleekselderij, aubergine
Fruit: appels, peer, nectarines/perzik, grapefruit

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading