Bericht van het land & pakketsamenstelling

Beste abonnee,

Allereerst een vrolijk Pasen allemaal!

Afgelopen zaterdag waren we hier op de tuinderij al helemaal in de paasstemming. En wat was het een fijne dag. De zon scheen voluit en er werd volop gezocht naar de verstopte kunstig geschilderde eieren. Er werd meer gevonden dan alleen eieren. Een waar nestje pasgeboren mereltjes werd ontdekt door een van de jongste eierzoekers. Tóch werden ook niet alle eieren gevonden. In de kas tussen de paksoi en naast de raapstelen, beiden bijna oogst-klaar, lag er nog eentje te wachten.

Deze week heeft iedereen rode biet in het pakket. Wat een mooi en gezond  gewas is dit toch. Wij zijn hier dol op de heerlijke aardse smaak. Een paar feitjes over de biet op een rij:
Eigenlijk bevat de biet alle vitamines en mineralen die je nodig hebt, maar tjokvol zit hij met vitamine B11 (foliumzuur). Dit zorgt voor een actief werkend geheugen en een goede weerstand. Alsof dit nog niet voldoende is, werkt de biet ontstekingsremmend, helpt het de bloeddruk te verlagen en verbetert het de spijsvertering. Een ander leuk feitje is dat het suiker in de biet weinig effect heeft op je bloedsuikerspiegel.

Groeten Dave, Saga en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: rode bietjes, waspeen, prei, rode kool, sla
2 persoonspakket: rode bietjes, winterwortels, prei, rode kool, sla, bloemkool
Gezinspakket: rode bietjes, uien/knolselderij, prei, rode kool, sla, bloemkool
Uitbreiding label: avokado , knoflook
Fruit: elstar /Topaz, kiwis, sinaasappels, blauwe bessen

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading