bericht van het land, week 13

Beste abonnee,

Op de foto zie je de tuin en de perziken in de boomstrook in bloei. De bloemen kunnen bevriezen maar dat is niet erg, het is beter dat de kracht naar de groei gaat bij zo’n jonge boom. De stroken zijn nu nog kaal. We gaan dit voorjaar nog aardbeien planten. We zijn heel benieuwd wat er verder aan planten weer uitloopt en of de kruiden goed door de winter zijn gekomen.

De rode bessen staan in bloei. De vorst kan wel schade doen maar de bessen staan dicht tegen de kas en bij de beuken, dus enigszins ‘warm’.  Het land is nu vrijwel opgedroogd, het water zakt snel en het weer is enorm drogend met de zon en de wind. Dus we gaan het land bewerken en planten. Vorige week hebben we met hulp van enkele abonnees al het plantgoed met de hand kunnen planten, dat was heel mooi werk!

Het zijn bizarre tijden. Voedsel lijkt ineens een veel kostbaarder goed, wat natuurlijk eigenlijk ook zo is. We merken het ook in de winkel en aan het aantal abonnees. De winkel hebben we aangepast. De muur naar de schuur is er uit. We hebben nu veel ruimte en een aparte in- en uitgang. Het aantal klanten tegelijkertijd in de winkel beperken we. Zo kunnen we gepaste afstand houden. Als je geen drukte wilt kom dan na half 12. Er is voorraad genoeg, ook vlees, kaas, pasta en rijst, sap, eieren en jam e.d. We zijn zoals altijd iedere zaterdag geopend van 9.30 uur tot 14.00 uur.

De aubergine, komkommers en koolrabi komen uit de kassen van Oirschot Organics.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: prei, bietjes, winterwortels, winterpostelein, witte kool, champignons
2 Persoons: prei, bietjes, 2 koolrabi, bloemkool, aubergine, champignons
Gezinspakket : prei, bietjes, winterwortels, bloemkool, aubergine, champignons
Uitbreiding label: komkommer, waterkers
Fruit: elstar Topaz, conference, mandarijnen, kiwis

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading