bericht van het land, week 14

Job op de trekker met de mestverspreider.                               Matthijs serveert de winterpsotelein.

Beste abonnee,

Het land is weer bemest. Later dan andere jaren omdat de grond moest drogen. En ook het materiaal is anders! We hebben bemest met Bokashi compost. Dit is een gefermenteerde compost. In dit geval gemaakt van boomblad. Het verse materiaal is geënt met de juiste bacteriën die zorgen voor de fermentatie, een soort zuurkool. Hierbij gaat niets verloren, niets vervluchtigt, de massa wordt ook niet minder zoals bij een gewone composthoop. Dit is goede voeding voor het bodemleven. Het bodemleven zorgt dat alle voeding in de bodem opneembaar wordt voor de planten. Het is een rustige bemesting die minder schadelijke insecten aantrekt als bijv mest. We zijn heel benieuwd wat voor effect het gaat hebben op de bodem en de gewassen. We houden jullie op de hoogte!

Je ziet ook Matthijs met de allerlaatste kilo’s winterpostelein. Hij droeg het zo mooi, ik wilde het jullie niet onthouden. Nu even geen vers blaadje in het pakket. De sla in onze kas is lekker aan de groei. Hopelijk kunnen we binnenkort sla kopen bij een collega met een glazen kas, die is nog vroeger.

Ik heb in de mail over de eierprijs een foutje gemaakt Het moet zijn: de prijs van een ei wijzigt van 42 cent naar 45 cent.

broccoli, knoflook en paprika uit Spanje, verder Nederlands. De prei komt van ons land, wat is ie mooi!

 

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: broccoli, pastinaak, aubergine, venkel, prei, koolrabi
2 Persoons: broccoli, pastinaak, winterwortels, venkel, prei, witte kool,
Gezinspakket : broccoli, pastinaak, koolrabi, venkel, paprika, witte kool, ,
Uitbreiding label: champignons, knoflook,
Fruit: elstar Topaz, conference, sinaasappels, bananen, manderijnen

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading