Bericht van het land week 17

De paksoi deze week in het pakket.. mmm! Er komt binnenkort ook sla aan (deze week nog van de Es uit Haaren)  en ook andijvie, die zie je links achteraan staan.

Beste abonnee,

We hebben een triest bericht ontvangen van een collega van ons van de tuinderij ‘Wortels in Breda’ .  Zij moet aan het einde van dit jaar haar land verlaten. Al jaren wordt ze door gemeente en provincie bedreigd hiermee, ondanks dat ze beweren achter de principes van de tuin te staan. Ze heeft gevochten voor haar plek. Maar verloren. Ondanks duizenden handtekeningen en veel gesprekken en veel hulp van haar klanten en andere betrokkenen. Het is ontluisterend dat dit gebeurt. We worden doodgegooid met berichten over hoe slecht het gaat met het milieu en als iemand dan initiatief neemt wordt het om zeep geholpen. De overheid toont zich totaal ongeloofwaardig. De betrokken ambtenaren tonen zich onaangedaan, gevoelloos. Wat is hier aan de hand?? Macht en geld hebben weer gewonnen. Een buurtbewoner met macht vond de tuin geen prettig uitzicht. Hoe kan het dat de provincie en de gemeente daar voorrang aan geeft.

Wat een geluk dat wij hier kunnen blijven tuinieren, maar is dat niet vreemd? Waarom heet dat geluk? Waarom worden dergelijke initiatieven niet massaal ondersteund in deze tijd? Juist vanuit de overheid gebeurt dit niet. Op veel meer plekken vechten boeren en tuinders voor een stukje grond.  Ze moeten het hebben van andere collega’s  die een stukje grond aan nieuwe bedrijven willen overdoen. Van de overheid is niets te verwachten. Ze werkt tegen! Zo groeit het biologische areaal niet. Ook gangbare collega’s  krijgen geen steun om over te schakelen. Het is ontzettend moeilijk om die stap te maken. De overheid zelf heeft de landbouw de verkeerde kant opgeduwd met veel steun, toen wel!

Laten we wakker zijn voor wat er in samenleving gebeurt. Het klopt helemaal niet. Zoveel is duidelijk. De informatie die de overheid geeft klopt niet met wat het doet. Wij willen een mooie gezonde en liefdevolle wereld, laten we daar ten alle tijden voor gaan staan en laten we ons niet om de tuin leiden!!! Maar ín de Tuin!!

Julia

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: venkel, prei, wortel, radijs, kool rood, sla
2 persoonspakket: venkel, prei, wortel, paksoi, kool rood, sla
Gezinspakket: venkel, prei, wortel, radijs, kool rood, sla, pastinaak
Uitbreiding label: koolrabi, gember,
Fruit: appel, peer, blauwe bes, banaan

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading