bericht van het land, week 32

Op de foto de gele boterboon die we deze week in de 2 persoonstassen doen. Daarnaast een rij zonnebloemen met stokbonen er onder gezaaid zodat de zonnebloemen als stok dienst kunnen doen.

Beste abonnee, we hebben een hele mooie zaterdag gehad. De rondleiding was met ongeveer 40 belangstellenden zeer goed bezocht. Het weer was natuurlijk heerlijk.  Het is heel motiverend om zoveel geïnteresseerden de tuin te kunnen laten zien en ons enthousiasme te kunnen delen! Nogmaals dankjewel voor jullie komst!

Iemand vroeg nog waar we van leren. Ik bedacht later dat we belangrijke dingen vergeten waren. We leren zoals gezegd veel van onze collega’s waar we regelmatig mee samenkomen. In de winter nodigen met deze tuindersgroep regelmatig mensen uit om over een specifiek onderwerp te vertellen.  We hebben contacten met de HAS in Den Bosch en leren zo  veel jonge mensen kennen die bezig zijn met voedselbossen, permacultuur en andere nieuwe ontwikkelingen. Verder doen ze jaarlijks onderzoeken op ons bedrijf. We leren ook uit boeken maar ook door internet. Op You Tube is ook veel interessants te vinden. Uiteraard leren we veel door onze eigen ervaringen, en vaak doordat er iets mis gaat ontdek je iets nieuws. Er is nog meer te noemen, maar ik laat het hier even bij.

Er zit salie in het pakket, we oogsten het uit onze boomstroken. Het kruid kan gebruikt worden in de thee, lekker met honing erbij en het is goed voor je keel. Maar het is vooral heel lekker om mee te stoven in groenten of vlees, zoals laurier. En gebakken is het verrukkelijk. Heel kort knapperig bakken. Fijn snijden in de salade vind ik ook heerlijk maar zo het is wel erg sterk van smaak, daar moet je van houden.

Snijbiet in de 2 persoonspakketten: eenvoudig en toch multi-inzetbaar of veel verschillende schotels te creëren, lekker omdat je er alle kanten mee uit kunt. te combineren met kaas, spekjes, room, div.kruiden, pitjes/zaden, sausje, enz. echte aanrader dus! Ook heerlijk in de groenteschotel.

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: sla, bospeen, chinese kool, bieten, bloemkool
2 Persoons: salie, courgette, paksoi, sperziebonen, bloemkool, snijbiet,
Gezinspakket : salie, bospeen, paksoi, bieten, bloemkool, bleekselderij
Uitbreiding label: bosui, porto bello,
Fruit: appels, rode bessen, nectarines , watermeloen, peren,

samenstelling kan nog veranderen, de definitieve lijst ligt bij het afhaaladres.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading