Bericht van het land, week 41

Op de foto: links de veldsla, rechts daarvan nog bloeiende sperziebonen. Pieter en Kim nemen de veldsla-oogst mee. Helemaal rechts zie de groenbemester: Japanse haver Op de achtergrond drie prachtige lindebomen.

Beste abonnee,

De kou zet een flinke rem op de groei. Dat merk je nu vooral aan de courgette, die krijgt er een flinke klap van. Gelukkig is nachtvorst nog uitgebleven dus als de temperatuur weer stijgt zal de groei weer toenemen. Dat geld ook voor de sperziebonen. We proberen t/m oktober bonen in het pakket te doen. We hebben een moeizaam bonenjaar achter de rug. Gelukkig hebben we vandaag toch genoeg kunnen plukken voor de gezinstassen. En er komt nog meer aan!

De laatste gewassen zullen geoogst worden in de komende weken. Het seizoen is bijna ten einde. Dat is fijn, wat meer rust is welkom. Het geeft ook een weemoedig gevoel. Oh nu al! En ik wilde nog zoveel! Weer een winter lang wachten, want we hebben weer nieuwe plannen. Dit seizoen hebben we voor het eerst zoete bataat geteeld, het is een succes geworden, prachtige knollen die deze week voor het eerst in de pakketten zullen zitten en in de winkel liggen. Die gaan we volgend jaar meer telen! Het is een bewerkelijk gewas vanwege het onkruid. Het is een kruipplant. Dus schoffelen is lastig. We willen komend seizoen dit gewas flink gaan mulchen, dat betekent gemaaid gras om de planten heen leggen zodat de bodem bedekt blijft en het onkruid geen licht krijgt om te kiemen. Deze methode willen we meer gaan toepassen, om te beginnen bij dit soort gewassen. Want de bodem bedekt houden is heel belangrijk voor de gezondheid van de bodem.

Deze week zitten de laatste spitskolen in het pakket. Ze moeten echt geoogst worden want ze gaan scheuren. De eerste veldsla, dat is ook winters! De tomaten kopen we bij Jonkers uit Oirschot.

pakket van deze week:

1 Persoons: veldsla, raapsteeltjes, waspeen, zoete bataat, tomaten,
2 Persoons: veldsla, venkel, spitskool, zoete bataat, tomaten, paprika,
Gezinspakket : veldsla, sperziebonen, spitskool, rode bieten, tomaten, paprika,
Uitbreiding label: courgette, rucola,
Fruit: elstar, conference, druiven, mandarijnen

samenstelling kan nog iets veranderen
bij het afhaaladres ligt de definitieve lijst

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading