bericht van het land, week 43

Beste abonnee,

De tuin staat nog steeds boordevol groenten. De meeste zullen we in de komende weken gaan oogsten zoals andijvie, groenlof, bieten, worteltjes en pastinaak. Verder nog een beetje groene kool en radicchio. Er is volop veldsla en winterpostelein in de volle grond en in de kas. Die groeien gewoon door in de winter zodra het weer een beetje zacht is. Natuurlijk hebben we boerenkool prei en palmkool. Die blijven op het land en daar kunnen we nog lang van genieten. Op de foto zie je het veld met boerenkool en palmkool. Dus we kunnen nog even vooruit!

Knolselderij telen we niet, die komt van De Wenteling uit Biezemortel en de venkel ook. De aubergine en rode paprika is van Tuinderij de Es uit Haaren.

Ik heb een heerlijke soep ontdekt van bietjes en prei of ui, een worteltje en gember.  Vóór opdienen een eetlepel mosterd er door en evt zure room en bosje selderij. Geweldig lekker! Als je de bieten schild ook nog heel snel klaar. Het is een soort Borsjt, Russische bietensoep maar dan zonder vlees.

Pakket samenstelling van deze week

1 Persoons: veldsla, snijbiet, prei, aubergine of paprika, sperziebonen,
2 Persoons: radicchio, andijvie, prei, knolselderij, venkel, bieten,
Gezinspakket : veldsla, snijbiet, prei, knolselderij, venkel, champignons,
Uitbreiding label: paprika, avokado,
Fruit: elstar, conference, mandarijnen, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading