Aardappelgratin met knolselder en noten

Ingrediënten
– aardappelen
– 400 gram knolselder
– 200 gram gehakte noten
– 50 cl volle melk
– 20 cl zure room
– 70 gram gemalen gruyère
– 1 teentje knoflook
– 50 gram boter
– een mespuntje gemalen muskaatnoot

– 1 el zeer fin gesneden rozemarijn naaldjes
– peper en zout

 

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 2mm dik, was de schijfjes en dep ze droog.
Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes. Pel het teentje knoflook en snijd het fijn. Zet de oven alvast op 180°C.
Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot. Beboter een ovenschotel en verdeel de knoflooksnippers over de bodem. Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel. Kruid die telkens met peper, zout en rozemarijn en overgiet het geheel met de warme melk. Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
Plaats de schotel 1 uur in de oven.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: