Aardappels met Venkel

Ingrediƫnten
– 2-3 venkels, schoongemaakt ca. 500 gram
– zout
– 500 gram aardappelen (geen afkokers)
– 100 gram grof geraspte (jong) belegen Goudse boerenkaas
– 4 eetlepels droog kruim van wit of bruinbrood
– ca. 30 gram boter

-4 takjes bonenkruid of munt

 

Bereidingswijze
Maak de venkels schoon. Verwijder eventueel aangetaste bladeren en neem van elke venkel het onderste deel van de voet weg. Snijd de venkels in smalle reepjes. Snijd de aardappelen eveneens in smalle reepjes.
Zet de venkelreepjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze 8 minuten zachtjes koken. Schep daarna de aardappelreepjes er door en laat alles nog 4-5 minuten zachtjes koken. Stort alles op een zeef om uit te lekken.
Schep in een kom de boerenkaas, venkel en aardappelreepjes luchtig door elkaar. Meng er de fijngesneden bonenkruid- of munt blaadjes door. Doe alles over in een beboterde ovenvaste schaal. Strooi er broodkruim over en leg er flintertjes boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van 25-30 minuten.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: