Andijviesalade met warme vinaigrette 4pp

Ingredienten:
– 1 krop andijvie
– 2 el citroensap
– 4 el sinaasappelsap
– 2 tl honing
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 el zeer fijn gesneden rozemarijn blaadjes
– 2 takjes venkelblad
– 5 bloemen Oost-Indische Kers
– 5 el gesmolten boter
– versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding:
Roer zeezout,citroensap, sinasappelsap, honing, knoflook en fijngesneden rozemarijn door de boter. Laat even aan de kook komen en dan enigzins afkoelen. Was de andijvie, droog en snij tot hapklare maat. Giet de saus lauw over de salade. Maal er zwarte peper over, snij het venkelblad fijn en strooi erover en leg tenslotte de bloemen van de O.I. Kers  op de schaal.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: