Boerenstamppot

Ingrediënten:
– 1 kg aardappelen
– 1/2 savooi
– 2 uien
– 200 g seitan (of vlees)
– scheut melk
– 1 eetl olijfolie
– 2 takjes verse of 1/2 el gedroogde tijm
– muskaatnoot
– peper & zout

Bereiding
Schrob de aardappelen schoon.
Kook ze in ca 20’ gaar in de schil (behoud van vitamines B & C).
Snij de kool in reepjes.
Stoom de groenten gaar (ca 10’).
Snipper de uien, verhit de olijfolie en fruit de ui.
Voeg de tijm bij de ui.
Pel de gare aardappelen.
Meng de gare groenten met de aardappelen.
Voeg de melk toe.
Pureer het geheel (met de roerzeef of aardappelstamper).
Schep de uien door de puree.
Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Hou de puree warm.
Snij de seitan (of het vlees) in dobbelsteentjes.
Verhit de olijfolie in een pan.
Bak de seitan op een vrij hoog vuur tot de stukjes een krokant korstje hebben.
Bestrooi eventueel met wat peper.
Meng de stukjes seitan door de stamppot.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: