Bonen salade

Ingrediƫnten:
1 el pijnboompitten, geroosterd
4 takjes bonenkruid
400 g bonen
Zout en gemalen zwarte peper
500 g tomaten
Lente-uitje, grof gesneden
1 takje basilicum

Voor de dressing:
30 ml en 2 el olijfolie
Sap van 1 limoen
75 g milde gorgonzola
1 teen knoflook, uit de pers

Bereiding:
Doe alle ingrediƫnten voor de dressing in een kom van een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde dressing en laat intrekken Maak de bonen schoon en kook ze in water met een beetje zout net beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water tot ze door en door koud zijn. Laat ze goed uitlekken en doe ze over in een slakom. Snijd de tomaten in plakken of in vieren. Doe ze bij de sperziebonen, voeg de lente-uitjes toe en hussel door elkaar. Giet de dressing over de salade, hussel nog eens door en bestrooi met pijnboompitten. Strooi de blaadjes bonenkruid en basilicum erover en serveer.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: