butternut gevuld met prei en gehakt (2p)

Ingrediƫnten:
– 1 kleine butternut
– 200 g prei
– 200 g gehakt
– zeezout naar smaak
– vers gemalen peper
– een scheutje olijfolie
– 2 theelepels komijnzaad of karwijzaad

Bereiding:
Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 Ć  20 min. Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn weg snijden. De rest klein snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Komijn-of karwijzaad , prei en gehakt in plukjes toevoegen en even roerbakken. Een klein scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 min. gaar stoven. Zout en peper toevoegen, roeren en het prei-gehaktmengsel in de halve butternuts scheppen.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: