Butternut gevuld met prei en wortelpeterselie (2p)

Ingrediënten:
– 1 kleine butternut
– 100 gram prei
– 100 gram wortelpeterselie of pastinaak
– 100 gram Parmezaanse of oude kaas
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel crème fraîche
– een scheutje olijfolie
– 1  bosje koriander

Bereidingswijze:
Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 minuten. Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn wegsnijden. De rest klein snijden. Wortelpeterselie schillen met een dunschiller en in kleine stukjes snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Prei en wortelpeterselie toevoegen en even roerbakken. Een scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Op het laatst de fijn gesneden korianderblaadjes toevoegen. Kaas raspen. Kaas, crème fraîche en tomatenpuree toevoegen, door elkaar roeren en in de halve butternuts scheppen.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: