Gebakken pastinaak met notensaus

Ingrediënten
– 350 gram pastinaak
– scheutje olie om in te bakken
– 1 ui of 2 sjalotten, fijngesneden
– 4 eetlepels gemengde notenmoes (of pindakaas)
– ½ eetlepel sojasaus
– ½ theelepel sambal
– ongeveer 1 eetlepel bloem of een ander bindmiddel
– bosje koriander

Bereidingswijze
Schil of schrap de pastinaken en snijd ze in plakjes of stukjes van ongeveer 1 centimeter dik. Roerbak de pastinaak in olie en stoof het met een klein scheutje water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Fruit in een sauspannetje ui of sjalot in olie en voeg er 3 à 4 dl water, sojasaus, sambal, koriander en notenmoes aan toe. Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Bind de saus met bloem of een ander bindmiddel, blijf roeren en laat nog even doorkoken tot de saus mooi gebonden is. Maak evt. op smaak met zout. Lekker met een gekookte graansoort.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: