Geroosterde pompoen met parmezaan

1 pompoen, 5 el olijfolie, 1,5 el Italiaanse kruiden, 100 gr Parmezaanse kaas, 1 cotroen en 100 gram panko, (japans broodkruim) bakpapier.

Was de pompoen en snijd hem in vieren. Schep de zaden er uit met een grote lepel. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie. bestrooi met een halve el kruiden en peper en zout. Bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

rasp ondertussen de kaas en de schil van de citroen. Meng met de kruiden, de panko en de rest van de kruiden en olie. Verdeel het panko mengsel de laatste 10 minuten van de baktijd over de pompoen. neem uit de oven en leg de pompoen in een schaal en serveer.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: