Gestoofde wortelpeterselie met knoflook, tijm en kaneel

Informatie
Wortelpeterselie is een inheemse variant van peterselie en wordt speciaal voor de wortel gekweekt. Je kunt de wortel net als bladpeterselie als kruid gebruiken. Vroeger at men de wortelen gestoofd als groenten, zoals ook in dit recept.

Ingrediënten
– 400 gram wortelpeterselie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– ½ theelepel kaneel
– zeezout naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze
Ui snipperen, en fruiten in olie. Knoflook fijn hakken en toevoegen aan de uien.
Wortelpeterselie wassen, indien nodig schillen met een dunschiller, in kleine blokjes snijden en met een klein scheutje water toevoegen aan de uien. Overige ingrediënten toevoegen en ongeveer 10 minuten stoven.
Lekker met gehaktballetjes of gebakken tempé, pasta of rijst en een veldslasalade of winterpostelein.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: