Gevulde Venkelschuitjes

Ingrediƫnten
– 2 venkelknollen
– zout en peper
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 theelepels peterselie
– 2-3 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes
– 1 theelepel tijm
– 5 theelepels geraspte kaas
– 5 eetlepels gedroogd, verkruimeld witbrood of beschuit

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 c.
Haal van elke venkelknol de 4 grote buitenste rokken (bladeren) los. Kook de venkelrokken in ruim kokend water tot ze beetgaar zijn. Snijd de rest van de venkel in heel kleine blokjes en bak de blokjes venkel samen met de knoflook 5-10 minuten op zacht vuur in de olie.
Voeg twee eetlepels peterselie en de tomaatblokjes toe en breng op smaak met zout en peper.

Vul de venkelrokken met dit mengsel (snijd eventueel een klein stukje van de venkelrokken, zodat ze goed blijven staan) en leg ze in de ovenschaal.
Meng 2 eetlepels peterselie met de tijm, kaas en broodkruim en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het broodkruimmengsel over de gevulde venkel, druppel er nog wat extra olijfolie over en bak de venkel in +/- 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant gegratineerd is.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading