Gratin met pastinaak en spinazie (4p)
Ingredienten
– 2 grote pastinaken
– 500 g bladspinazie
– 1 middelgrote ui
– 1 teentje knoflook
– olijfolie
– peper
– 1,25 dl slagroom
– (eventueel) 2 eetlepels mascarpone
– 1 ei
– 100 g vergemalen emmentaler
– 1 bosje selderij
Bereiding
Snijd de pastinaken in reepjes en stoom ze 3 à 4 minuten.
Fruit de ui en de knoflook in olijfolie en voeg spinazie toe.
Oven op 220°C voorverwarmen.
Meng de slagroom, de mascarpone, het ei, de fijngesneden selderij en de geraspte kaas.
Vet de ovenschotel in, voeg de helft van de spinazie toe, bedek met een laag pastinaak en vervolgens met een tweede laag spinazie.
Giet het slagroom-kaas-selderij mengsel over de groenten en bak in 15 minuten.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: