Groene kool met gehakt op Hongaarse wijze

Ingrediënten
– 1 groene kool
– 500 gram gehakt
– 1 ui
– 120 gr rijst
– 1dl zure room
– olie
– zout
– zwarte peper
– komijnzaad

Bereiding
Kook de kleingesneden groene kool in water met zout, laat de kool goed uitlekken.
Kook de rijst gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de kleingesneden ui lichtbruin.
Voeg het gehakt toe met wat zout en peper en bak dit onder voortdurend omscheppen.
Doe de helft van de groene kool in een met olie bestreken ovenvaste schaal, meng de rijst met het vlees en doe dit mengsel op de kool, bedek dit met de rest van de groene kool.
Bestrijk het geheel met zure room en bak het gerecht in een op 175° C voorverwarmde oven totdat de zure room een mooie gele kleur krijgt.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading