Groenlof pasta met roomkaas

Groenlof Groenlof Groenlof
Ingrediënten voor groenlof pasta met roomkaas en gehakt, ook voor kinderen!
circa 400 g groenlof
300 g tagliatelle
scheutje olijfolie
1 ui
250 g champignons
circa 200 g roomkaas (1 kuipje kruidenroomkaas)
1 el gedroogde Italiaanse kruiden (hoeft niet per se)
400 g gehakt of gebakken spekjes
scheutje melk peper en zout naar smaak tomaatjes en/of komkommertjes
Eventueel wat verse rozemarijn of oregano
Bereiding :
• Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Snijd de ui en de champignons in stukjes.
• Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak op een middelhoog vuur.
• Verdeel het gehakt in kleine stukjes, bestrooi het met zout en peper en bak deze, samen met de ui, mooi bruin.
• Voeg dan de champignons toe en bak even mee.
• Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen.
• Verwijder eventueel de groene toppen en de buitenste bladeren van de groenlof.
• Vind je een bitter smaakje wel lekker? Laat ze dan vooral zitten.
• Was de groenlof en snijd in reepjes.
• Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en roerbak hierin de reepjes groenlof een paar minuten.Voeg peper en zout naar smaak toe.
• Schep wat pasta in een grote schaal, meng het gehakt met saus en de groenlof erdoor.
• Voor de frisse touch is het heerlijk om wat stukjes tomaat en/of komkommer toe te voegen door de pasta.
Liever geen gehakt? Zonder smaakt het ook heerlijk!

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading