knolselderijgyros met pitaboordjes

Pitabroodjes met knolselderijgyros.

Vandaag een gerechtje met een hoofdrol voor de selderijknol. Hij gaat wel incognito: we vermommen hem als gyros, het Griekse vleesgerecht. Veel kinderen lusten dat graag: hebben zij hun groente ook weer binnen!

INGREDIËNTEN

Gyroskruiden

2 theel. zeezout

2 theel. paprikapoeder

1 theel. gemalen komijn

1/2 theel. uienpoeder

1/2 theel. zwarte peper

1 theel. kaneel

1 theel. gemalen koriander

2 theel. gedroogde tijm

2 theel. gedroogde oregano

1/2 theel. gemalen chilipeper

PITABROODJES

1 knolselderij

olijfolie

2 rode uien

1 rode paprika

12- 16 pitabroodjes

100 g ijsberg- of andere knapperige sla

4 eetl. volle yoghurt

4 eetl. mayonaise

1 teen knoflook

10 takjes peterselie

peper

Schep alle gyroskruiden in een schoon glazen potje. Bewonder de mooie kruidenstreepjes, doe de deksel er goed op en schud. Doe 2 eetlepels kruidenmix met 5 eetlepels olie in een beslagkom en roer het tot een mooi papje. Bewaar de rest van de kruiden voor een volgende keer.

Schil de knolselderij, halveer hem, snijd in dunne plakken van ongeveer 2 millimeter en daarna in reepjes. Meng de reepjes door het kruidenpapje, dek af en laat minstens 2 uur staan, maar liever langer.

Zet de oven op 140 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de reepjes erover. Bak ze in ongeveer een uur gaar. Snijd uien en paprika in reepjes. Verhit wat olie in een ruime pan en bak de knolselderij op een hoog vuur bruin en een beetje knapperig. Doe na een paar minuten ui en paprika erbij.

Rooster de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster. Snijd de sla in reepjes. Meng yoghurt, mayonaise, 2 eetlepels water, geperste knoflook, gehakte peterselie en wat peper tot een sausje.

Snijd de broodjes half open, doe er wat sla in, schep de groenten erin en lepel er wat saus over.

Met wat salade en frietjes erbij is dit een prima maaltijd.

  

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: