koolraap met een krokant korstje
Ingrediënten
– 1 kleine koolraap
– 1 ui
– 1 el room
– tacokruiden
voor de korst:
– 30 g boter
– 60 g bloem of gebuild tarwemeel
– kruidenzout
– 15 g geraspte oude kaas
– 75 g feta
– 1/2 el sesamzaad
Bereiding
Breng een bodem water met wat zout aan de kook.
Doe hierin de geschilde en in stukjes gesneden koolraap en kook ongeveer 20 minuten.
Maak ui en paprika schoon en bak ze zachtjes in wat olie tot de ui lichtgeel is.
Klop de room met de tacokruiden.
Giet de koolraap af en meng deze door de room met de ui en paprika.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
Voeg aan bloem boter, kruidenzout, geraspte kaas, feta (verkruimeld) en sesamzaad toe.
Maak hiervan een kruimelig deeg.
Strooi het kruimelige deegmengsel over de gevulde ovenschotel en bak het 25 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven.
Lekker met een salade van veldsla of winterpostelein.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: