Koolraapschotel met prei

Ingrediënten
– 400 gram koolraap, in blokjes
– 250 gram prei, gesneden
– scheutje olijfolie
– 0,5 dl slagroom
– 3 eieren
– peper en zout
– geraspte kaas, geitenkaas of brie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de stukjes koolraap gaar in ruim water, giet ze af en pureer de koolraap.
Fruit de prei even in olie. Klop de eieren met room schuimig en meng er peper en zout door. Meng de koolraappuree, prei en eimengsel door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas (of beleg de schotel met een andere vorm van kaas). Bak de schotel ongeveer een half uur tot drie kwartier in de voorverwarmde oven.

Serveer de schotel met brood (bijv. stokbrood, roggebrood of ciabattabrood) of een gekookte graansoort.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading