Koolrolletjes met gehakt

Ingrediƫnten
– 6 bladeren van de kool
– zout
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 50-75 gram geraspte kaas
– 10 groene olijven zonder pit
– 1 theelepel tijm
– 300 gram (kalfs)gehakt

– 1 blik gepelde tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– peper
– 1 theelepel peterselie

Bereidingswijze
Voorbereiden:
Kook de koolbladeren 7 minuten in water met zout. Giet ze voorzichtig af zodat ze heel blijven en spoel er koud water over. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de uien en snipper ze. Fruit de uien en geperste teentjes knoflook in 1 eetl. hete olijfolie. Meng de rest van de olijf olie, de geraspte kaas, gehakte olijven, tijm en het ui-knoflookmengsel door het gehakt.

Leg de koolbladeren naast elkaar. Snijd eventueel dikke harde nerven weg maar houd de bladeren heel. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en leg deze in de vorm van een worst op de kool. Sla de zijkanten van de koolbladeren iets naar binnen en rol ze om het vlees tot strakke pakketjes. Verwarm de ingrediƫnten voor de tomatensaus. Snijd de tomaten iets kleiner. Leg de koolrolletjes in de tomatensaus en laat ze afgedekt 25 minuten zachtjes stoven. Lekker met stokbrood, rijst of gekookte aardappelen en komkommersalade.

 

Bron: Boodschappen.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: