krulandijvie in maandressing (2p)

Ingrediënten:
– 1 kleine krop krulandijvie, het gebleekte hart, gewassen
– 1 rijpe peer, in blokjes
– 50 g walnoten (uit de dop)
– 50 g kaas (emmentaler of iets hartigers), in blokjes
vinaigrette:
– 2 eetl. olijfolie
– ½ eetl. mosterd
– ½ eetl. frambozenazijn of wijnazijn
– ½ eetl. maanzaad
– zout en zwarte peper, versgemalen

Bereidingswijze
Grill voorverwarmen. Leg de walnoten op een met aluminiumfolie beklede ovenlade en zet ze 4 min. onder de grill (opletten dat de noten niet verbranden!). Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Wentel de sla en de peer door de vinaigrette en verdeel de mengeling over vier diepe borden. Voeg de kaas en de noten toe en serveer met boerenbrood.

 

bron: odin.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: