Nieuwzeelandse spinazie met pinda en kokos

Ingrediënten
– 800 gram bladeren van Nieuwzeelandse spinazie
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– mespuntje rode peper
– 200 gram ongebrande pinda’s
– 4 eetlepels geraspte kokos
– 300 gram kleine rode garnaaltjes
– 4 tomaten
– Bosje platte peterselie
– Peper en zout

Bereidingswijze
Was de spinaziebladeren en snijd ze heel fijn. Garnaaltjes spoelen, en enkele minuten koken in twee kopjes water met ruim peper en zout. Uit laten lekken.
Snijd de ui, de knoflook en de rode peper fijn en fruit deze in wat olie in een pan waar later ook de spinazie in gaat. Voeg de spinazie en fijngehakte peterselie toe en smoor deze.
Maal de pinda’s fijn in een blender met een bodempje water, en voeg de brij toe aan de spinazie. Vervolgens de kokos toevoegen. Garnaaltjes en in stukken gesneden tomaten toevoegen.
Regelmatig roeren en water toevoegen wanneer de brei te droog dreigt te worden. Laten pruttelen tot de spinazie gaar is. Afmaken met wat zout en peper.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: