Ouderwetse schorsenerenrolletjes met kaassaus

Ingrediƫnten
– 500 gram schorseneren
– 200 gram gesneden achterham
– 150 gr geraspte belegen kaas
– beetje azijn
– boter of olie om schaal in te vetten
– 500 milliliter water, melk of bouillon
– 40 gram boter
– 40 gram bloem
– peterselie

 

Bereiding
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 10 centimeter. Leg ze direct in een pan water met wat azijn zodat ze niet bruin worden. Kook de schorseneren in ongeveer 15 minuten gaaf en giet ze voorzichtig af. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met boter of olie. Rol de schorseneren in de ham en leg ze netjes naast en tegen elkaar in de ovenschaal. Smelt in een steelpan de boter. Klop de bloem door de boter totdat het dik is in de pan. Klop nu stap voor stap 500 milliliter water, boter of bouillon door het boter met bloem mengsel. Met bouillon smaakt dit recept het lekkerste. Laat het even koken totdat er een stevige saus ontstaat. Haal de pan van het vuur.

Klop nu 2/3 van de kaas door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de schorseneren met ham rolletjes en laat de buitenkanten vrij. Dat ziet er mooier uit. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten totdat het gerecht goudbruin van boven is. Bestrooi met wat peterselie voor het opdienen. Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: