Ovenschotel snijbiet met aardappel

Ingrediënten
– 1 bos snijbiet, in repen gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– een scheutje olijfolie
– 500 gram aardappels
– 1 dl melk
– klontje boter
– 2 eieren
– peper en zout
– nootmuskaat
– 1 theelepel mosterd
– 75 gram geraspte kaas
– 1 beschuit of 4 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar en maak met melk, boter, peper, kruidenzout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree.

Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de snijbiet toe. Maak de snijbiet op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuitkruim door.

Vet een ovenschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten zodat een dikke pureebekleding ontstaat. Schep de snijbiet in de schaal en verdeel het gelijkelijk.

Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel.

Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C tot de bovenkant mooi lichtbruin is.

Lekker met een (komkommer)salade erbij.

 

Variatie met andere groenten: Deze ovenschotel is ook erg lekker met (spits)kool of paksoi in plaats van snijbiet. Ook stukjes paprika en gedroogde tomaat (in olijfolie) passen goed in deze ovenschotel.

Variatie extra gevuld: Meng door de snijbiet gebraden (vegetarisch) gehakt, blokjes ham of stukjes salami.

 

 

Bron: Odin.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading