Paddestoelenrisotto met spinazie

Ingrediënten
– 250 g kastanjechampignons
– 1 ui
– 3 eetlepels olie
– 200 gram risottorijst
– 2 groentebouillontabletten
– 1 flesje kookroom (light, 250 ml, 200ml is genoeg)
– 1 zak verse spinazie (300 gram)
– enkele kaasplakjes

Bereidingswijze
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden – ui snipperen – spinazie wassen, goed uit laten lekken en zo nodig wat kleiner snijden.
In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui 1 minuut fruiten. Rijst toevoegen en 2 minuten meebakken. Bouillontabletten en 500 ml water beetje bij beetje toevoegen en rijst aan de kook brengen. Na 10 minuten room erdoor roeren.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en champignons in 5 minuten bruin bakken. Champignons en spinazie door risotto scheppen en enkele minuten door en door verhitten. Met kaasschaaf of dunschiller flinterdunne plakjes van kaas schaven en over risotto verdelen.

 

 

Bron: Allerhande

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: