Palmkool met gemengde paddenstoelen

Gemende paddenstoelen met palmkool (vega/vegetarisch)

Ingrediënten voor 2 -4 personen:

  • 400 g paddenstoelen naar beschikbaarheid (ik gebruikte cantharellen en bio-champignons)
  • 1 grote portie palmkool
  • 6 tenen knoflook en 2 uien
  • Gheebutter, olijfolie of andere olie naar wens
  • 1 paprika
  • Rijstnoedels, 5 mm
  • Sojasaus (en een beetje witte wijn)
  • Peper
  • geraspte pecorino of vega kaas

Bereiding:

  • knoflook en uien fijn snijden
  • palmkool van de stronken ritsen en in niet al te fijne stukken snijden
  • ghee verhitten in een wok, uien, knoflook en palmkool toevoegen
  • paddenstoelen schoonmaken en ook in stukjes snijden, toevoegen aan de wok, goed hutselen en ca 5 minuten op hoog voor wokken, dan na laten sudderen met een slokje wijn erbij
  • na in totaal 10 minuten de kleingesneden paprika toevoegen
  • kruiden met sojasaus of ketjap manis, peper en indien gewenst wat extra zout en of andere kruiden toevoegen
  • Water koken en de in stukken gebroken rijstnoedels na voorschrift “garen”.

Als de kool zacht is alles met elkaar in een mooie kom mengen en serveren met fijn geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: