palmkoolsalade met linzen

Palmkool

 

  • 1 rode ui
  • 6 tot 8 palmkoolbladeren
  • 1 knoflookteentje of meer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 kopje linzen
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding

  1. Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren en snij het harde stuk, de nerf, er uit. Snijd de bladeren in reepjes. En snijd de knoflook heel fijn.
  2. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de palmkool en de knoflook toe en bak nog zo’n 3 min.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en doe ze samen met de linzen en de palmkool in een schaal.
  4. Maak de dressing door het citroensap het citroensap en de olijfolie te mengen (pas de hoeveelheden aan je eigen smaak aan) en breng op op smaak op peper en zout.
  5. Meng de dressing door de salade.

 

Eet smakelijk!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: