palmkoolsalade met linzen
Palmkool
- 1 rode ui
- 6 tot 8 palmkoolbladeren
- 1 knoflookteentje of meer
- 10 cherrytomaatjes
- 1 kopje linzen
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de rode ui in halve ringen. Was de palmkoolbladeren en snij het harde stuk, de nerf, er uit. Snijd de bladeren in reepjes. En snijd de knoflook heel fijn.
- Verwarm een beetje olie in de pan en bak de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de palmkool en de knoflook toe en bak nog zo’n 3 min.
- Halveer de cherrytomaatjes en doe ze samen met de linzen en de palmkool in een schaal.
- Maak de dressing door het citroensap het citroensap en de olijfolie te mengen (pas de hoeveelheden aan je eigen smaak aan) en breng op op smaak op peper en zout.
- Meng de dressing door de salade.
Eet smakelijk!
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: