Pastinaak-appelsoep
Ingrediënten
– 1 ui, gesnipperd
– 1 pastinaak, in kleine stukken gesneden
– 1 moesappel, in partjes
– 2 eetlepels olie-
– 2/3 liter (kippen)bouillon
– 1/2 eetlepels mosterd
– peper en zout
– 2 eetlepels crème fraîche
Bereidingswijze
Fruit de ui in de olie, voeg daarna de stukken pastinaak en appel toe en smoor het mengsel 3 minuten. Voeg hete bouillon (of heet water met bouillonpoeder) toe en laat 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of door een grove zeef. Voeg mosterd, peper en zout toe en roer goed door elkaar. Verwarm de soep nog even (verdun de soep naar wens met water). Haal de pan van het vuur en meng vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor. Opdienen met blokjes geroosterd brood erover gestrooid.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: