Preischotel

Ingrediënten
– aardappelpuree (700 gram gekookte aardappels, klontje boter, nootmuskaat, peper en zout en evt. melk)
– 350 gram prei, in heel fijne ringen gesneden
– 150 gram kaas, in blokjes of plakjes
– eventueel 100 gram ham, in blokjes of reepjes
– paneermeel
– een handvol geraspte kaas
– 25 gram boter

 

Bereidingswijze
Schep in een ingevette ovenschaal een laag aardappelpuree. Leg daarop de helft van de preiringen met een deel van de kaas en eventueel ham. Schep een laag aardappelpuree hier bovenop en verdeel er de rest van de prei, kaas en ham over. Dek het geheel af met de rest van de aardappelpuree. Strooi er het paneermeel gemengd met geraspte kaas over. Verdeel vlokken boter over de gevulde schotel en zet ze ongeveer drie kwartier tot een uur in een voorverwarmde oven op 175°C.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading