Preitaart
Ingrediënten
– 5 plakjes bladerdeeg
– 1 eetlepel boter
– 500 gram prei
– 2 theelepels gedroogde basilicum
– 3 eieren
– 150 gram gemalen oude kaas
– 1 bekertje créme fraiche
– 190 gram hamreepjes
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. In braadpan boter verhitten. Prei en basilicum ca. 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout, peper, 50 gram kaas en crème fraîche. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in deeg prikken. Prei en ham over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Rest van kaas over ei strooien. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.
Bron: Allerhande
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: