radicchio

gegrilde radicchio (vegetarisch)

Ingrediënten : 1 grote radicchio, in kwarten, of 2 kleinere, gehalveerd, 25 g walnoten, fijngestampt. Schilfers (vegetarische) Parmezaanse kaas (of pittige oude kaas)

Voor de tomaten-knoflookpasta

3 tenen knoflook geperst of geraspt, 10 zongedroogde tomaten, 2 el versgeperst citroensap,               4 el walnoten- of olijfolie, zout, zwarte peper

Maak eerst de tomaten-knoflookpasta door alle ingrediënten te pureren met staafmixer of in vijzel en naar smaak peper en zout toe te voegen.

Bestrijk de stukken radicchio volledig met deze pasta en duw hem ook tussen de bladeren.

Leg de radicchio onder de grill of in een grillpan, met het snijvlak richting de hittebron. Gril de radicchio ongeveer 3 minuten tot hij begint te slinken en aan de randen een beetje bruin wordt. Draai de stukken dan om en gril de andere kant nog 2–3 minuten.

Rooster intussen de fijngestampte walnoten in een paar minuten in een droge steelpan op matig vuur . Neem ze meteen uit de pan om te voorkomen dat ze verbranden.

Serveer de radicchio warm, bestrooid met de geroosterde walnoten en desgewenst wat schilfers Parmezaanse kaas.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: