Radicchio gegrild

Gegrilde radicchio

Ingrediƫnten
– radicchio rosso
– olijfolie
– balsamicoazijn
– zout en peper

Snijd de radicchio overlangs in vieren en spoel ze goed af. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Verhit de grillpan. Besprenkel de radicchio met wat olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Gril ze 2-3 minuten tot de onderste bladeren zacht en donker worden. Draai ze om en gril de andere kant. Doe ze over in een schaal en besprenkel ze met wat olijfolie en balsamicoazijn.

Als je de radicchio erg bitter vindt, kun je ook balsamicostroop maken. Doe een flinke scheut balsamicoazijn met (naar smaak) een schepje suiker in een pan. Verhit dat tot de suiker is opgelost en de azijn stroperig begint te worden. Dit kun je dan over de gegrilde radicchio doen. Het zoete van de stroop compenseert de bitterheid van de radicchio een beetje.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: