Salade van radicchio en/of groenlof met citrusvruchten

Dit recept is van Eethuis Kakel-vers, citadellaan 39 Den Bosch, 06-11444893

Salade van radicchio en groenlof met citrusvruchten

Ingrediënten Voor 4 personen:

1/2 groenlof, 1/2 radicchio, 3 sinaasappels, 3 rode Grapefruits, Enkele takjes dragon, Olijfolie, Handvol walnoten, 100 gr. Geitenbrie, ½  spaans pepertje, Zout van de molen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van het groenlof en de radicchio. Snijd het groenlof en de radicchio in reepjes en was deze goed. Zwier droog.

Snijd de schil en het witte vel van de citrusvruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

Voeg de dragonblaadjes en  fijngesneden peper toe aan het sap. Leng aan met wat olijfolie en breng verder op smaak met gemalen zout.

Hak de noten grof.

Verdeel de groene en rode reepjes over de borden. Leg daar de citrusvruchten op en strooi er wat noten en verbrokkelde geitenkaas over.

Sprenkel de vinaigrette erover.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading