Rode kool gegrild met appel en rozijnen

Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de Rodekool, en snij de kool in plakken van 2 cm dik, laat de kern van de kool eraan zitten.
  3. Leg de plakken kool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de plakken royaal met olijfolie, verdeel de stukjes appel over plakken en bestrooi met, kaneel, peper en zout.
  4. Bak de plakken voor 30 minuten in de oven.
  5. Haal de kool na baktijd uit de oven, verdeel rozijnen over de Rode kool plakken, en bak de kool nog voor 15 minuten in de oven, totdat ze mooi gegrild en gaar zijn.
  6. Haal de kool uit de oven, meng in een kommetje 3 el olijfolie met de sap en zest van de limoen de honing en drizzel dit mengsel over de gebakken kool, breng op smaak met peper, zout en de peterselie.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading