rode kool geroosterd met avokadodressing

Keukentools

  • Ook nodig: staafmixer met mengbeker

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 20 geroosterde amandelen

Voor de geroosterde rode kool:

  • 1/3 rode kool
  • 3 tenen knoflook ongepeld
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zeezoutflakes & versgemalen peper

Voor de avocadodressing:

  • ½ avocado in stukken
  • 1 eetlepel appelciderazijn of een andere soort
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 8 eetlepels water ongeveer
  • zeezoutflakes & versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode kool in reepjes en hussel om met de olijfolie, balsamicoazijn, tijm en de (ongepelde!) knoflookteentjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en alles hierover uit. Bestrooi met versgemalen peper en een snuf zeezoutflakes.
  • Laat de rode kool in ongeveer 45 minuten gaar worden. Houd de boel na een halfuur extra goed in de gaten. Knapperige stukjes kool zijn lekker, maar pas op dat het niet zwart wordt.
  • Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pluk de hele, geroosterde knoflookteentjes van de bakplaat en druk de inhoud eruit. Doe dit in de mengkom van je staafmixer, samen met de avocado, appelciderazijn, dijon moserd en 6 eetlepels water. Mix alles goed. De consistentie moet romig maar schenkbaar zijn. Voeg daarom eventueel nog wat extra eetlepels water toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de rijst over twee borden, leg daarop de geroosterde rode kool en dan de amandelen. Schenk er sierlijk wat van de avocadodressing over en serveer de rest van de dressing ernaast.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: