Runderstoofschotel met bockbier en

Ingrediƫnten
– 350 gram rib-runderlappen, in stukjes van 2 cm
– 25 gram boter
– 2 kleine uien
– 1 flesje bockbier
– 5 kruidnagels
– 1 Ć” 2 stukjes foelie
– 2 laurierblaadjes
– Knolselderij (250 gram)
– 150 gram pandanrijst

Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met peper en zout aan beide kanten. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin.
Snijd 1,5 ui in stukken en voeg dit toe. Bak dit 5 minuten mee.
Schenk het bier erbij. Steek de kruidnagels in de halve ui en doe deze met de foelie en de laurierblaadjes bij het vlees.
Breng het geheel aan de kook, voeg peper en zout toe.
Leg een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur.

Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2×2 cm en voeg ze toe. Laat het geheel nog 1 uur stoven.
Kook na 3,5 uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de rijst over de borden en schep het vlees ernaast. Lekker met een groene salade.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: